Find de korrekte skrifttyper

Du har sikkert været ude for, at en kunde sender dig en gammel annonce, og beder dig bruge den samme skrifttype i den nye annonce. Hvilken det er, har han for længst glemt. Eller måske har du fundet en smart skrift i et magasin, og vil gerne bruge den samme. Men hvilken skrift er det så? Et par timers arbejde med skriftbogen vil sikkert afsløre det, men her er en meget lettere metode til at afsløre skrifttypen – nemlig med siden whatthefont . Siden bruges på denne måde.

Trin 1

Skan et stykke af teksten ind, eller beskær et stykke af et billedet, hvis du har en digital fil. Hvis det er et stykke grafik på nettet, så tag en screendump og paste det ind i Photoshop. Jo større teksten er, jo nemmere er det for whatthefont at genkende den. Ret evt. teksten op i Photoshop, hvis skanningen ikke har været helt lige. Gem den som en JPG fil. Herunder er en overskrift skannet ind fra et magasin.

Find de korrekte skrifttyper

Trin 2

Gå til websiden http://new.myfonts.com/WhatTheFont/ Under menupunktet Upload a file vælger du din JPG fil og trykker på Continue knappen.

Find skrifttyper med what the font

Trin 3

Derefter vil siden bede dig kontrollere, om den har fundet de korrekte bogstaver. Herunder har den haft et problem med ø, så du retter o til ø og trykker på Continue knappen igen.

Find en skrift med what the font

 

Trin 4

Til sidst kommer siden op med et forslag til, hvilken skrift det kan være. Herunder er den kommet med 5 forskellige forslag. Ganske pænt gættet i betragtning af, at der er tusindvis af skrifter. Lidt nærlæsning afslører, at skrifttypen er en ATBritannia – Bold.

Resultatet af søgningen

Slut med at bruge timer på at søge efter en bestemt skrift.