Målgruppe for InDesign kursus:

Dette InDesign kursus – avanceret er for dig som arbejder med større publikationer som fx magasiner, årsberetninger, aviser, produktark eller prislister. Eller måske skal du i gang med opbygningen af en større opgave, og ønsker at starte korrekt på den.

Kursusbeskrivelse:

På dette InDesign kursus lærer du, hvordan du arbejder med opsætning af større mængder af tekst på en effektiv og hensigtsmæssigt måde. Du ser, hvordan du bruger mastersider til at styre udseendet af de enkelte sider, og hvordan du med InDesigns styles let og hurtigt formaterer store mængder af tekst, så du sikrer et ensartet layout gennem publikationen.

Undervejs på kurset ser vi også på, hvordan du gemmer objekter i bibliotekter, hvordan du bruger tabeller, og hvordan du opretter automatiske indholdsfortegnelser.

Standard opsætningen i InDesign er ikke den bedste, så vi dykker ned i programmets preference fil, og laver nogle ændringer der gør, at du kan arbejde hurtigere og mere effektivt med InDesign. Vi justerer også den måde InDesign håndterer tekst på, så du undgår for meget luft mellem ordene samt uhensigtsmæssige orddelinger.

En vigtig del af en produktion er selvfølgelig at undgå fejl. Med InDesigns Preflight panel, kan du eliminere 95% af alle fejl, som fx forkert opløsning på billeder eller forkerte farverum. Vi ser på, hvordan du bruger denne vigtige funktion, og vi opretter profiler til dine behov, som du kan bruge efter kurset.

Når du er færdig med InDesign kurset, vil du være i stand til at producere de fleste former for større publikationer samt håndtere store mængder af tekst på den mest hensigtsmæssige måde.

Indhold af vores Indesign kursus:

Alle vores InDesign kurser tager udgangspunkt i dine opgaver og dine problemstillinger! Så nedenstående punkter er kun vejledende. Du er meget velkommen til at medbringe dine egne opgaver, som så vil blive gennemgået på vores InDesign kursus.

 

Det er vigtigt at få startet rigtig, når du arbejder med store dokumenter. Vi kigger på best practice her.

Mastersider er skabeloner for dokumentets sider, og er vigtige for store dokumenter.

Hvilke filformater kan vi bruge i InDesign? Og hvordan kan vi konvertere Word dokumenter til vores brug.

Noget af det allervigtigste når du arbejder med store dokumenter er brugen af Paragraph- og Character Styles. Få styr på dem og du er … næsten … halvt færdig med opgaven.

 

En anden tidsbesparende funktion er Object Styles. Vi kigger på, hvordan vi kan formatere objekter med disse Styles.

Vi kigger på InDesigns grundlinjenet.

Som udgangspunkt ombryder InDesign ikke teksten specielt godt. Men med nogle få indstillinger, kan du få en flot ombrydning stort set uden orddelinger.

Vi ser på, hvordan du kan indsætte sidetal, og hvordan du formaterer disse.

 

Med CC Libraries kan vi opbevare elementer og Styes til senere brug i dokumentet eller i andre dokumenter.

Vi ser på, hvordan du kan arbejde med tabeller. Enten med manuelle formateringer eller automatiske formateringer, hvis du har brug for det.

Med preflight profiler kan du undgå stort set alle fejl i dit dokument. Vi opretter en preflight profil til dit brug.

 På kurset får du masser af tips og tricks til, hvordan du arbejder optimalt med InDesign.

 

Praktiske oplysninger

 • Datoer:

  Da alle vores InDesign kurser er firma tilrettelagte, har vi ikke specifikke datoer. InDesign kurset finder sted, når I ønsker det, og det passer ind i begge parters kalender. Det er ligeledes muligt at tilrettelægge kurset, så det passer i forhold til jeres arbejdsdag. Fx som et aften- eller weekend kursus.

 • Sted:

  Vores kurser bliver som regel afholdt hos kunden, men vi har kursusfaciliteter i både Århus, Horsens og København.

 • Varighed:

  1-2 dage alt efter forkundskaber.

 • Support:

  Efter kurset er der 3 måneders gratis e-mail eller telefonsupport.

 • Priser:

  Pris for 1. deltager:
  5000 kr. pr. dag

  Pris for efterfølgende deltagere:
  1000 kr. pr. dag

  Priserne er inklusiv materiale og transport og eksklusiv moms

Kursusmateriale

På kurset medfølger vores materiale omkring avanceret brug af InDesign. 88 sider spækket med tips og tricks til, hvordan du arbejder med større dokumenter i InDesign.

 

InDesign kursus

Du kunne måske også være interesseret i disse kurser

InDesign kursus bogproduktion
CC update kursus