Målgruppe for InDesign kursus – bogproduktion:

Dette InDesign kursus – bogproduktion er for dig som skal i gang med at sætte bøger, kataloger, årsberetninger eller lignende op. Eller for dig som allerede arbejder med det, men ønsker at lære nogle af de værktøjer, som kan automatisere og effektivisere dele af din bogproduktion.

Kursusbeskrivelse:

Bogproduktion er en noget anderledes og mere kompliceret form at arbejde med InDesign på. Her er det for alvorlig vigtigt, at du får startet korrekt, så du senere undgår, at skulle lave dit arbejde om. Men hvis du får lavet dit forarbejde ordentligt, så kan du ofte færdiggøre en bog i løbet af ganske få dage. Alt afhængig af kompleksiteten af bogen naturligvis. Nogle af vores kursister på vores bogproduktion kursus har færdiggjort deres bog under selve kurset!

På InDesign bogproduktions kurset lærer du, hvordan du bygger en bogskabelon op vha. mastersider, og hvordan du formatérer tekst og objekter, med de mange styles som InDesign tilbyder. Vi kigger også på InDesigns tabeller, og hvordan du arbejder med dem. Du lærer, hvordan du laver simple og avancerede indholdsfortegnelser og stikordsregistre samt fodnoter. Og så bliver du fortrolig med InDesigns bogfunktion, der kan holde styr på store dokumenter.

Og endelig så ser vi på nogle af InDesigns specielle funktioner, som er helt uundværlige, når du arbejder med store dokumenter. Du lærer, hvordan du bruger InDesigns grep funktion, der gør det muligt at lave avancerede søgninger, og hvordan du bruger scripts i InDesign til at automatisere dele af produktionen. Vi kigger både på de scripts som InDesign tilbyder, men også nogle af de mange scripts du kan finde på nettet. Både greps og scripts kan spare dig for mange timers arbejde.

Til slut bruger vi InDesigns preflight funktion, til at lave en kontrol profil til din produktion, der vil tjekke for fejl som fx billeder i en forkert opløsning og andre ting. Slut med tekniske fejl i dine bøger!

Efter vores InDesign kursus vil du være i stand til at producere bøger eller kataloger hurtigt, effektivt og fejlfrit.

Indhold af vores Indesign kursus:

Alle vores InDesign kurser tager udgangspunkt i dine opgaver og dine problemstillinger! Så nedenstående punkter er kun vejledende. Du er meget velkommen til at medbringe dine egne opgaver, som så vil blive gennemgået på vores InDesign kursus.

Brug af Master sider sikrer dig et ensartet layout gennem bogen.

Ved større dokumenter er brugen af Styles noget af det vigtigste, for at sikre en ensartet formatering gennem hele dokumentet, og for at gøre det muligt hurtigt at rette en formatering i dokumentet eller dokumenterne.

Med bogfunktionen kan du dele dit dokument op i flere dokumenter og dermed gøre det lettere at håndtere.

Vi kigger på, hvordan vi kan lave et index/stikordsregister i bogen.

Vi opretter en automatisk indholdsfortegnelse til bogen, der kan opdateres med et enkelt klik.

Vi indsætter fodnoter og ser på indstillingsmulighederne for disse.

Med forankrede objekter kan du indsætte billeder i en tekstramme, og dermed få dem til at bryde om sammen med teksten. En smart og tidsbesparende funktion.

Vi opretter en preflight profil, der tjekker dit dokument for fejl. Dermed kan du udgå stort set alle fejl i dit dokument.

Med InDesigns grep funktion kan du søge og erstatte stort set alt. Funktionen kan spare dig for timers manuelt arbejde med at gennemgå et dokument og rette ting til.

Med scripts kan du automatisere din produktion. Vi kigger på et par nyttige i forhold til bogproduktion.

Vi kigger på færdiggørelsen af bogen – fx hvordan du laver et omslag eller eksporterer til en PDF fil.

Praktiske oplysninger

 • Datoer:

  Da alle vores InDesign kurser er firma tilrettelagte, har vi ikke specifikke datoer. InDesign kurset finder sted, når I ønsker det, og det passer ind i begge parters kalender. Det er ligeledes muligt at tilrettelægge kurset, så det passer i forhold til jeres arbejdsdag. Fx som et aften- eller weekend kursus.

 • Sted:

  Vores kurser bliver som regel afholdt hos kunden, men vi har kursusfaciliteter i både Århus, Horsens og København.

 • Varighed:

  1-2 dage alt efter forkundskaber.

 • Support:

  Efter kurset er der 3 måneders gratis e-mail eller telefonsupport.

 • Priser:

  Pris for 1. deltager:
  5000 kr. pr. dag

  Pris for efterfølgende deltagere:
  1000 kr. pr. dag

  Priserne er inklusiv materiale og transport og eksklusiv moms

Kursusmateriale

På kurset medfølger vores materiale omkring bogproduktion med InDesign.

InDesign kursus

Du kunne måske også være interesseret i disse kurser

CC update kursus
Illustrator kursus