WordPress er en af de mest populære platforme til at oprette en webshop, da det er nemt at bruge og giver mulighed for en bred vifte af funktioner og tilpasninger. Dette er også årsagen til, at Advice360 har valgt denne platform som grundlag for de fleste af de hjemmesider og webshops, vi har lavet for vores kunder de sidste 10 år. I dette blogindlæg vil vi guide dig gennem trinene til at oprette en webshop i WordPress.
Trin 1: Vælg en e-handelsplugin
For at oprette en webshop i WordPress skal du først vælge en e-handelsplugin. Der er flere plugins at vælge imellem, men WooCommerce er det mest populære og anvendte plugin i WordPress og efter vores mening langt det bedste, pga. de utallige tilføjelser det giver. Fx kan du tilføje funktioner som gentagne betalinger, konvertering af valuta eller udskrivelse af fakturaer. Det er et gratis plugin, der giver dig fuldstændig kontrol over din webshop og administrationen af den.
Trin 2: Installer WooCommerce
For at installere WooCommerce-pluginet i WordPress skal du logge ind på dit WordPress-dashboard og navigere til »Plugins« og derefter til »Tilføj nyt«. I søgefeltet skal du skrive »WooCommerce«, og klikke på »Installer nu« og derefter på »Aktivér«.
Trin 3: Konfigurer WooCommerce
Efter installationen af WooCommerce vil du blive guidet gennem en trin-for-trin opsætning. Du skal tilføje nogle grundlæggende og lovpligtige oplysninger om din webshop, såsom dine betalings- og leveringsmetoder, samt dine produkter.
Trin 4: Tilføj produkter
Nu kan du tilføje produkter til din webshop. Klik på »Produkter« i dit dashboard og derefter på »Tilføj nyt«. Her kan du tilføje produktets navn, beskrivelse, pris og billeder af dit produkt. Du kan også tilføje flere produkter ved at gentage denne proces.
Trin 5: Betaling
Når du har tilføjet produkter, skal du tilføje betalingsmuligheder. WooCommerce understøtter en bred vifte af betalingsmuligheder, herunder kreditkort, PayPal og bankoverførsel. Vi vil anbefale, at du vælger en kreditkortløsning, så din webshop fremstår mest professionel. Ikke alle potentielle kunder kender fx til PayPal, og de kan måske fravælge dine produkter, hvis de kun kan betale med PayPal.
Hvis du vælger en kreditkortløsning har du brug for to ting:
En indløsningsaftale, som du indgår med en bank (indløseren), der validerer kundens kort, og tager sig af selve pengeoverførslen fra kundens konto til din konto. Det er også indløsningsaftalen, der afgør, hvilke betalingskort, som fx Dankort, Visa/Dankort MasterCard, der kan bruges til betaling på din hjemmeside.
En betalingsgateway der gør det muligt for dine kunder at betale med betalingskort i din shop. Hos udbyderen af en betalingsgateway henter du et plugin, der opsætter betalingsvinduet på din webshop. Hvis du vælger at modtage betalinger gennem en bankoverførsel, behøver du hverken betalingsmodul eller indløsningsaftale.
Alt dette lyder måske kompliceret og som et stort arbejde at få oprettet indløsningsaftaler og betalingsgateway, men det er nu relativt enkelt. Vi kan anbefale fx Quickpay og Bambora, der begge tilbyder en betalingsgateway, hvor der også er inkluderet en indløsningsaftale i oprettelsen.
Trin 6: Tilføj forsendelsesmuligheder
Når du har tilføjet betalingsmuligheder, skal du tilføje forsendelsesmuligheder. WooCommerce understøtter en bred vifte af forsendelsesmuligheder, herunder fri fragt, fast fragt og vægtbaseret fragt.
Trin 5: Tilpas din webshop
WooCommerce giver dig mulighed for at tilpasse din webshop, så den passer til dine behov. Du kan ændre farver, skrifttyper, temaer og meget mere ved hjælp af WordPress-temaer og -plugins.
Trin 6: Lovpligtige oplysninger og sikkerhed
Din hjemmeside skal naturligvis opfylde den danske lovgivning, så du skal tilføje de lovpligtige oplysninger på din hjemmeside omkring GDPR, Cookies og handelsbetingelser samt installer et SSl certifikat, der sørger for en sikker overførsel af data på hjemmesiden.
Trin 7: Test din webshop
Når alt er opsat, er det vigtigt, at du tester din webshop for at sikre, at alt fungerer korrekt. Du kan oprette en »sandkasse« i betalingssystemet for at teste hele købs- og betalingsprocessen.
Tillykke, du har nu opsat din webshop og er klar til at sælge dine produkter 🙂 At oprette en webshop i WordPress er en relativt simpel proces, når du først har installeret WooCommerce-pluginet. Følg de trin, vi har beskrevet ovenfor, og du vil være på vej til at oprette din egen online-forretning. Det er vigtigt at huske på, at din webshop vil være mere succesfuld, hvis den er optimeret til søgemaskiner og nem at navigere for dine kunder.
Hos Advice360 har vi lavet masser af hjemmesider samt webshops. Hvis du har brug for vores hjælp, eller spørgsmål til processen er du meget velkommen til at kontakte os. Så vil vi gerne hjælpe dig videre.