Vektorgrafik i høj opløsning i InDesign

Når vi placerer grafik eller billeder i InDesign vises det som standard som “Typical Display”. Det er som regel fint nok med hensyn til billeder, men vektorgrafik vil blive vist meget pixeleret som set herunder.

Vektor grafik

Vi kan selvfølgelig bede InDesign om at vise alt grafik og billeder som “High Quality Display” ( det gør vi under menupunktet Window> Display Performance), men det kan gøre vores dokument meget tungt at arbejde med, alt efter hvor meget vores billeder fylder. Vi kan også ændre indstillingen for et enkelt stykke grafik ved kun at markere det ønskede objekt, og ændre indstillingen på det til “High Quality Display“. Men der er en mere smart måde. Gå ind under Edit> Preferences> Display Performance. Her trækker du slideren under Vector Graphics helt til højre.

vektorgrafik i indesign

Nu vil dit vektorgrafik (men ikke bileder) vises i høj opløsning, og du skal ikke længere spekulere på, om der mangler en lænke, eller der er andet i vejen med grafikken.

vektorgrafik i indesign

Men vær opmærksom på, at hvis du har mange stykker vektorgrafik placeret i dit dokument, eller det er meget store og tunge filer, så er det ikke en god idé. InDesign kan blive meget tung at arbejde med, eller ligefrem bryde ned.